Siirry suoraan sisältöön

Fysioterapeutti Eläinfysioterapeutti Niina Sorvari

Valmistuin fysioterapeutiksi Jyväskylän sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksen ylioppilaspohjaiselta linjalta vuonna 1998 (kesto 3,5 vuotta), ja eläinfysioterapian erikoistumisopinnot suoritin Satakunnan Ammattikorkeakoulussa Porissa 2010 (kesto 1,5 vuotta). Työt koirien parissa aloitin vuonna 2010. Työskentelin eläinfysioterapeuttina eläinsairaala Aistissa Vantaalla vuosina 2011-2015. Tämän jälkeen yritystoimintani siirtyi vähitellen kokonaan kotivastaanotolleni Nummelaan.

Tällä hetkellä vastaanotan asiakkaita päätyökseni eläinfysioterapiayrittäjänä, sekä ohjaan talvikaudella viikottaisia ToTa-treenejä Lohjan Lägi-Areenalla. Lisäksi teen tilausten mukaan eri paikkakunnilla koirien fysioterapiapäiviä, ToTa-treenejä, koulutuksia ja luentoja. Pidän ammatillista osaamistani ajantasalla eläinfysioterapeuteille suunnatuilla täydennyskoulutuksilla, sekä monipuolisilla eri koiraharrastuslajeihin liittyvillä koulutuspäivillä. 

Harrastan omien koirieni kanssa aktiivisesti useampaa eri lajia. Neljän hovawarttini kanssa valiotitteleitä on kertynyt TOKOsta, Rally-Tokosta, VEPEstä (vesipelastus), sekä näyttelyistä muotovalio- ja C.I.B. -titteleinä. TOKOn ja Rally-Tokon rotumestaruuskilpailuissa, sekä Vuoden TOKO- ja Rally-Tokohovawart Top 10 -listoilla koirani ovat pärjänneet useina vuosina voitokkaasti. Ensimmäinen koirani Basti voitti myös hovawarttien TOKOn Maailmanmestaruuden Ruotsissa vuonna 2008.  Lisäksi tuloksia ja koulutustunnuksia on tullut PAJÄ-kokeista (metsäjälki) ja agility-kilpailuista. Tarkemmat tiedot koiristani löydät Omat koirani -sivulta.

Tokotassut

Tämän nimen taustalta löytyy kaksi eri merkitystä. Toinen on TOKO, eli tottelevaisuuskoulutus, joka on lajina lähellä sydäntäni. Toisaalta Tokotassut on lyhenne sanoista Toimivat Koiran Tassut, mikä viittaa yhteen tärkeimpään asiaan koiran elämässä, eli terveeseen, rentoon ja tasapainoiseen liikuntakykyyn. Tokotassut on Fysioniksi Niina Sorvari -päätoiminimen alainen eläinten hyvinvointipalveluiden tuottamiseen keskittyvä aputoiminimi.